Vitalis line

Навлаките од серијата Vitalis line се оплеменети со витаминот Е, кој делува низ навлаката во текот на спиењето и го штити здравјето на лицето кое спие во повеќе сегменти. Витаминот Е е добро познат како природен антиоксиданс кој помага во зајакнувањето на организмот, делува против стареењето (фактор при самообновувањето на кожата и помага истата да остане мазна и мека), а има и важна улога во јакнењето на имунолошкиот систем,  а особено е погоден за лица со проблеми со циркулација. Пресвлеката во својот состав освен памук, содржи полиамид и полиестер.