Венера
Душек со повеќе слоеви со мемори ефект

Освен повеќеслојното  џепесто јадро кое  што го обезбедува најоптималното држење на телото, имплементирана е и Visco еластична пена која одлично реагира на температурните разлики (микроклима помеѓу телото и душекот) и масата на телото и заради тоа автоматски се прилагодува на формата на телото на лицето кое спие.Овој извонреден материјал за душеците од најновата генерација, обезбедува ослободување на напнатоста на мускулатурата на телото при лежење, рамномерно ја распоредува тежината, така што телото се одмора во многу поправилна положба.