Тања
кревет за спиење • гарнитура за седење • кревет со простор за постелнина

Во својата стандардна изведба, креветот се состои од:

  • еден душек STABILA BS (душеците можат да се избираат по желбата на купувачот)
  • три страници – една надолжна и две попречни
  • три правоаголни украсни јастуци – наслон + еден цилиндричен јастук
  • навлаки за душек

Овој кревет е препознатлив по своите бројни функционалности, односно може да послужи и како класичен лежај или гарнитура за седење, а едновремено може да се користи и за чување на постелнината, ќебиња, јастуци и слични работи

Височината на креветот со стандардни ногарки е 52 цм.