Штеп-ќебе со вата
Штеп-ќебе од Жакард ткаенина со вата

Пресвлеката е изработена од Жакард ткаенина како и од полнило од 100 g/m² полиестерска вата. Сето тоа заедно е прицврстено со штепување. Рабовите се прицврстени со паспулна трака.