Штеп-ќебе од памучен фротир
Штеп-ќебе од памучен фротир (плетиво) со памук и волна

Пресвлеката е изработена од Жакард ткаенина како и од полнило од 250 g/m² памук и 250 g/m² волна. Сето тоа заедно е прицврстено со штепување. Рабовите се прицврстени со паспулна трака.