Сафир
анти-ејџинг душек (душек што подмладува)

Јадрото на овој душек изработено е од ладно лиена пена во седум зони.

Со комбинација на два вида ладно лиена пена, како и посебно изведен систем од засеци, постигнати се врвни ергономски својства проследени со максимална проветливост. Навлаката на душекот е изработена од ткаенината “Vitalis line by Bernarda”, оплеменета со витаминот E, што само по себе придонесува за само-обновување на ќелиите на кожата, а врвните терморегулациски својства се постигнати со помош на проштеп од чиста рунска волна од едната, односно од памук од другата страна.

При употребата на душекот обврзно е користење на подници од ламелирани еластични летвички.