Со свила

Јорганестата покривка се состои од памучна сатенска ткаенина (100% памук) и меѓуслој од 300гр/м2 силиконизирана свила. Сето тоа заедно е проштепано со штеп во форма на таласи. Рабовите се зацврстени со паспулна лента.