Со памук и волна

Јорганестата покривка се состои од памучна сатенска ткаенина (100% памук) и меѓуслој на 300гр/м2 силиконизирана волна и 300гр/м2 силиконизиран памук. Сето тоа заедно е проштепано со штеп во форма на таласи. Рабовите се зацврстени со паспулна лента.