Со гранули

Јастук сошиен од сурова избелена 100%-на памучна ткаенина („жолтица“), додека како полнило се користат специјални гранули од силиконизиран полиестер. Тежината на јастукот е 1200 гр. Иако може да се наполни и според желба на купувачот. Во стандардната изведба на јастукот доаѓа и јастучница со затворач која може да се пере во машина. Димензијата на јастукот е 80×60 цм. *

*Овие јастуци можат да се произведат и во димензии по желба на купувачот.