Перла
квалитетен душек од приспособлива ладно-лиена пена

Базата на јадрото на овој душек  е сочинета од ладно лиена пена, специјален материјал кој во однос на класичната PU пена има битно подобрени карактеристики: извонредна проветривост, долготрајност, отпорност на пламен, како и можност за рециклирање. Со цел што подобро да го потпре телото на лицето кое спие, јадрото е поделено на пет зони.  Генерално, душеците се произведуваат во две цврстини: H2 – помек и H3 – потврд.

Навлаката на душекот е изработена од најквалитетен TENCEL® фротир, кој е проштепан со рунска волна на зимската, односно со памук на летната страна, првенствено со цел дас се постигнат врвни терморегулациски својства.

При употребата на душекот обврзно е користење на подници од ламелирани еластични летвички.