Пресвлека мазна
Пресвлека од непромочива мазна ткаенина

Пресвлеката е изработена од непромочив фротир. Во работ на пресвлеката вшиена е гума која овозможува подобро држење на пресвлеката за душекот при пресвлекувањео на истиот. Се пере во машина на температура до 95°C.