Лахор
За удобен, здрав одмор и релаксација

Специфично обработена ткаенина прошиена со природен памук, џепести јадра, латекс, PU пена и  обложување со влакна од кокосовиот орев го сврстуваат овој душек во редот на најквалитетните душеци конструирани за чување на здравјето. Латекс, материјал чија база е каучукот, овозможува скоро совршено прилагодување на телото. Единствената структура му дава посебно еластични својства со што се обезбедува непречено опуштање на мускулатурата на телото. Поради послабата пропустливост на воздухот и влагата максималната дебелина на латексот е 3цм, што на душекот му дава идеални хигиенски својства.