Од пердуви

Јастуците се непропустливи, проштепани со двострук штеп. Навлаката е од  Кепер (100% памук. Се пере на температури до 40°C и е подесен за сушење во машина за сушење. Боја – бела. При сушење во машина за сушење се препорачува да се стават неколку топчиња за тенис.

Јастук од пердуви од пајки “Solid”
Стандарден квалитет. Полубело, ново перје од пајка, класа I, 100% пердуви. Димензија на јастукот е 80×60 цм.*

Јастук од пердуви од гуска “Best”
Најчесто користен квалитет за хотели. Полубело, ново перје од гуска, класа I, 100% пердуви. Димензија на јастукот е 80×60 цм.*

*Овие јастуци можат да се произведат и во димензии по желба на купувачот.