Футура Медико
Извонредно мек повеќеслоен душек

Со комбинација на висококвалитетен латекс и повеќеслојно џепесто јадро, во овој душек постигната е оптимална потпора на телото што овозможува помирен сон без многу вртење, зошто телото не мора инстиктивно да се мести во покомфорна положба. Двострано обложено со латексиран сисал (влакна на агава), плоча од латекс и висококвалитетна фротирна пресвлека, го прават овој душек мек и удобен за спиење. Латекс, материјал врз база на каучук, овозможува речиси совршено приспособување на телото.  Единствената структура му дава особено еластични својства со што се овозможува непречено опуштање на мускулатурата на телото. Поради слабата пропустливост на воздух и влага, максималната дебелина на латексот е 3 цм, што во комбинација со поверќеслојното џепесто јадро, му дава на душекот идеални хигиенски својства.