Емил
брачен кревет со простор за постелнина

Во својата стандардна изведба креветот се состои од:

  • две страници – делот за глава “Sylt Extra” и делот за нозе “Swing”
  • тапацирана рамка со вградени подници од ламелирано дрво
  • креветот може да се користи со два одвоени душеци или со цел душек кој во таков случај мора да биде 5 цм поширок од зададената широчина

На кревет со широчина 160/180/200 цм се монтираат 5 дрвени ногарки по 6,5 цм.

Височината на креветот со стандардни ногарки е 52 цм.

Забелешка: кутијата на креветот е во едно парче.