ClimaChange
Со едноставно превртување до ново годишно време во Вашиот кревет

Мек и топол во зима и пријатно ладен во лето

Тоа го овозможуваат високо квалитетните CLIMACHANGE јорганести прекривки. Патентираниот светски новитет можно е наједноставно да се сврти според годишното време и на тој начин обезбедува оптимална клима во креветот и одличен комфор.

Светскиот новитет CLIMACHANGE донесе револуција во спиењето. Новите и племенитите јорганест прекривкии имаат две страни, кои низ цела година обезбедуваат идеална клима во креветот-благодарение на специјалната техника на преработката, како и на различноста на висококвалитетната ткаенина и материјалот за полнење.

Јорганеста покривка:
Врз база на врвно осмислениот касетен систем, јорганестата покривка може, зависно од потребите за топлина и од годишното време, едноставно да ја свртиме. Доколку е топло, летната страна CLIMACHANGE од прекривката ја одведува топлината од телото, таканаречените “касети” кои се отвараат кон горе, овозможувајќи излегување на телесната топлина и тоа преку меѓупросторот. На тој начин се спречува прекумерното загревање. Меѓутоа, на зимската страна принципот делува спротивно. „Касетите“ се затвораат и служат како акумулатори на топлината. На тој начин топлината останува сочувана за телото. Јорганестата покривка се состои од 90% рестлови од пердуви и 10% пердуви.